România este renumită pentru preparatele culinare tradiționale, mii de străini lăudând gastronomia autohtonă. Însă, bucatele delicioase diferă de la o zonă la alta.
Așadar, în ce zonă a țării se mănâncă cel mai bine? Unde sunt cele mai delicioase preparate? Bucătarul Adrian Șipoteanu a vorbit despre zonele din țară în care se mănâncă cel mai bine, cheful lăudând Moldova și Delta Dunării.
”Bucătăria românească variază de la o regiune la alta. În regiunea Moldovei, chiar dacă pare subiectiv, pentru că aici locuiesc, pot spune că avem una dintre cele mai interesante bucătării. Mâncarea este gustoasă deoarece folosim foarte des cimbru, usturoi, ceapă sau alte ierburi aromatice care dau aromă preparatelor. Totodată, în Delta Dunării putem găsi preparate spectaculoase și extrem de gustoase, pe bază de pește, acest lucru făcând din acel loc ceva foarte special”, a precizat bucătarul Adrian Șipoteanu.
Mai mult, bucătarul a explicat de ce acestea sunt atât de apreciate de către oameni din toate colțurile lumii.
”Chiar dacă avem influențe din foarte multe colțuri ale lumii, bucătăria românească tradițională este foarte interesantă. Vorbim, în primul rând, despre gama mare de ciorbe, a căror gust este foarte apreciat chiar și de către străini. Totodată, avem și tradiționalele produse afumate natural, iar străinii sunt impresionați de acestea. Sărmăluțele, tochitura, hribii cu smântână, toate acestea sunt foarte apreciate de către străini. Totodată, avem celebrii mici, care sunt foarte gustoși și căutați de către turiști”, a precizat bucătarul ieșean Adrian Șipoteanu.
Sursa foto: Shutterstock